אימון אישי

הרצאות
אוגוסט 15, 2018
ייעוץ עסקי
אוגוסט 26, 2018

אימון אישי

אימון אישי (Coaching), הינו תהליך המכוון לסייע לאנשים מתפקדים, להציב ולהשיג מטרות, להתגבר על מכשולים ולשמר מוטיבציה.
היעד של האימון האישי הינו שבתום התהליך, ירכוש המתאמן את הכלים הנחוצים לו להשגת מטרותיו וכן – יפתח את הביטחון העצמי ביכולתו להגשימן.
אימון אישי, הינו כלי אפקטיבי ליצירת שינויים בפרק זמן קצר יחסית, במגוון תחומי חיים:

  • התפתחות וצמיחה אישית
  • תהליך קבלת החלטות
  • משפחה וזוגיות
  • קריירה
  • הקמה ופיתוח עסק מצליח

ועוד…

כיצד ומהיכן צמח כלי זה והפך פופולארי כל כך?

כיום, בחברה המערבית המודרנית, שואפים בני האדם לממש את עצמם תוך מקסום היכולות האישיות. בשונה מהחברה הישראלית בראשית שנותיה של המדינה, אשר התהדרה ברוח הסוציאליזם וקידשה את הקולקטיב, נהוג בימינו אנו, להתייחס אל הפרט כיחידה אוטונומית העומדת בפני עצמה והתפיסה הכללית הרווחת הינה האינדיבידואליזם, שהיא מעין פילוסופיה פוליטית, המדגישה את ריבונותו של הפרט על חייו.
ברוח פילוסופיה זו, תרים מרבית בני האדם, באופן תדיר, אחר משמעות, סיפוק ואושר וכן, שואפים הם לכבוש כמה שיותר יעדים, להשיג כמה שיותר מטרות ולהגשים את כל החלומות שלהם.

מעבר לפיתוח האינדיבידואל, מאופיינת החברה המערבית המודרנית בקצב מהיר;
הזמן קצוב, העשייה מרובה והמידע – זמין לכל.
כפועל יוצא מכך, איבדו בני האדם את סבלנותם במעט ותהליכים מורכבים וארוכים הוחלפו בפתרונות נקודתיים, ממוקדים וקצרי טווח.
לאור מאפייני הקידמה הללו, פותחו גישות ושיטות רבות לפיתוח הפרט, קידומו והעצמתו וכולן כאחת – שואפות להשיג תוצאות מעשיות וברות מדידה בזמן קצר, ככל האפשר.
אחת מהשיטות הפופולאריות הינה כאמור – האימון האישי.

בתהליך האימון האישי, מבהיר ומגדיר המאמן יחד עם המתאמן את מטרות האימון ומניע אותו לפעולה באמצעות דו-שיח ממוקד בשילוב משימות קצרות וענייניות, הניתנות למתאמן כ"חומר למחשבה" בין מפגש אחד למשנהו, דבר אשר הופך את המתאמן לשותף פעיל ומעורב במציאת הדרך הנכונה לו, לשם השגת מטרותיו.

לאימון האישי, גישות רבות ומגוונות, אולם רק אחת מהן נחקרה והוכחה אמפירית:
אימון אישי בגישה קוגניטיבית-התנהגותית (CBC = Cognitive Behavioral Coaching).

האימון הקוגניטיבי-התנהגותי, שאב את עקרונותיו מהטיפול הקוגניטיבי התנהגותי (שיטת טיפול מודרנית, שקמה במאה העשרים) והוא מבוסס על שתי תיאוריות:
התיאוריה הקוגניטיבית והתיאוריה ההתנהגותית.
בבסיס שילוב התיאוריות הללו עומדת ההנחה כי האדם פועל על פי הקוגניציות שלו (מחשבותיו). המציאות האבסולוטית, זו הקיימת בפועל, היא לא זו שמשנה. מה שמשנה הוא האופן בו תופס האדם את אותה מציאות.
לצד תפיסת המציאות רוכש האדם דפוסי התנהגות מסוימים, באמצעות מערך פשוט של חיזוקים ועונשים (פידבק חיובי או שלילי, מצד החברה הסובבת אותו).
כלומר: אם אדם פועל באופן לקוי, זה משום שהמבנה שיצר בראשו הינו לקוי, מה שמוביל אותו להתנהג באופן דומה.
על כן, כדי לשנות את אופן התנהגותו, יש צורך בראש ובראשונה לשנות את דפוסי החשיבה וללמוד לסגל התנהגות אחרת, חיובית ומתגמלת.

תהליך האימון הקוגניטיבי–התנהגותי, נע בדרך כלל בין 10 מפגשים (אימון עסקי) ועד ל- 24 מפגשים (אימון לתחומי חיים אחרים), כאשר בשלבים הראשונים, לצד גיבוש מטרת האימון, נעשית הערכה של המאמן, לגבי החוזק הנפשי, האגו ומנגנוני ההגנה של המתאמן, אשר מנחים אותו בפעולותיו.
כמו כן, מאתר ומזהה המאמן תבניות-מחשבה (פרדיגמות) שעשויות לעכב את ההתפתחות האישית של המתאמן ואת השגת מטרותיו וכן – את החוזקות האישיות / אישיותיות שלו, אשר תסייענה לו בהשגת התוצאות המבוקשות.

חשוב שתבינו;
הפרט הינו שלם וכל תחומי חייו, אישיים ומקצועיים כאחד, קשורים האחד בשני.
על כן, תהליך אימון מקצועי, ייתכן ויעסוק גם בתחומי חיים נוספים, הגם אם הם אינם אלו שהמתאמן מבקש לעשות בהם שינוי.

צרו קשר

אימון עסקי

בכל שנה, מתוך כל עשרה עסקים חדשים (קטנים עד בינוניים) אשר קמים בישראל, נסגרים תשעה, כבר במהלך השנה הראשונה.
בשל עובדה מדאיגה ומצערת זו, חוששים אנשים רבים להקים עסק עצמאי ובכך הם מוותרים לפעמים על חלום רב שנים להיות "אדון לעצמם", על האפשרות למקסם את יכולותיהם האישיות והמקצועיות, על ההזדמנות להרחיב את תחומי עיסוקם ועל היכולת שלהם להגדיל את רווחיהם.
הסיבות לכך הן רבות: החל מתכנון לקוי, דרך רמת מוכנות נמוכה (אישית / מקצועית) או חוסר אמונה במסוגלותם לנהל קריירה עצמאית ועד – גיבוש אסטרטגיה שגויה ו/או נקיטת טקטיקה חסרה, בכל הקשור למיתוג, תדמית, פרסום ושיווק.

ישנה נטייה של לא מעט אנשים (ובמיוחד כאלו שהיו שכירים קודם לכן), לחשוב כי הם לא מצליחים להשיג לקוחות, לגבות תשלום ראוי או לקדם את העסק שלהם, רק משום שהם לא אנשי שיווק טובים ובכך – פוטרים עצמם מאחריות. הם בכלל אינם ערים לקיומם של גורמים אחרים ומשמעותיים, אשר מעכבים אותם בהשגת מטרותיהם!

נכון הוא, שפרסום ושיווק מהווים תנאי הכרחי להשגת לקוחות אולם, קיימים אמצעים וכלים רבים לשיווק, אותם ניתן לצרוך חינם או לרכוש בתשלום וכמובן – בעלי מקצוע המתמחים בנושאים אלה.

הפנימו וזיכרו:

  • לא כל בעל עסק עצמאי, חייב להיות בעל יכולות שיווק וירטואוזיות או בעל כריזמה יוצאת מגדר הרגיל, בכדי להצליח!
  • בעל עסק עצמאי צריך, בראש ובראשונה, להתמצא היטב בתחום עיסוקו ולשאוף להיות הכי טוב שהוא יכול, בתחום זה!

באופן כללי אימון עסקי (כמו גם כל אימון אישי אחר), מתייחס אל הפרט כמומחה הראשי בכל הקשור אל חייו ואל עסקיו. המתאמן עצמו, הוא זה היודע טוב מכולם, מה נכון לו ומה מתאים עבורו.
על כן, אימון עסקי, מתאים לאנשים שרוצים להתקדם ולהצליח, אך מרגישים תקועים ואינם יודעים כיצד לממש את רצונם זה.

בתהליך של אימון עסקי, יסייע המאמן לזהות ולשקף למתאמן את החסמים שמונעים ממנו להתקדם ולהשיג את מטרותיו, הוא יבהיר לו את החוזקות שלו ויעזור לו למנף אותם לכדי הצלחה עסקית.
המאמן העסקי יקנה למתאמן כלים אשר יאפשרו לו להתבונן ולנתח את המציאות שלו באופן כזה, כך שיוכל להמשיך להתמודד בעצמו ולהתקדם אל עבר השגת מטרותיו וקידום עסקיו.

אז רגע לפני שאתם מקימים עסק או חלילה – לפני שאתם מתכננים לסגור עסק קיים או אם אתם מרגישים שאתם דורכים במקום ולא מצליחים להתפתח, פנו אליי לסדרת אימון עסקי ממוקד ותכליתי.

צרו קשר

הארה:
לצד השאלות האימוניות אשר שמות דגש, כאמור, על הצד האישי-אישיותי של המתאמן, יתכן ויש לתת מענה גם לשאלות עסקיות (תוכנית עסקית, היערכות כלכלית, ניהול, מיתוג, שיווק, פרסום ועוד…).
לפרטים נוספים, לחצו על הקישור ייעוץ עסקי

אימון להכוונה תעסוקתית

כולנו מכירים את תחילת הדרך, איפה שהוא אי שם בשנות העשרים המוקדמות לחיינו, בהיותנו צעירים (לפעמים, צעירים מידי), כאשר אנחנו מנסים למצוא לעצמנו תחום לימוד או עיסוק, אותו אנחנו בוחרים מתוך אהבה או המלצה של חבר או אולי כי ההורים עודדו או מסיבות שונות אחרות.
תהא הסיבה אשר תהא, באותה נקודת זמן, אנחנו מאמינים, על פי רוב, שהבחירה הזו שלנו, היא הנכונה לנו ביותר ומקווים – שהיא תחזיק לאורך זמן.

ואז… במרוצת השנים, נוצר (לא אחת) צורך להחליף תחום עיסוק.
לעיתים, יגיע צורך זה בעקבות מיצוי או אולי אפילו שחיקה ולעיתים – יהיו אלו סיבות אחרות, פנימיות או חיצוניות לנו, אשר תובלנה אותנו אל אותו מהלך.

אימון להכוונה תעסוקתית, בשונה ממכוני אבחון שונים, המציעים מבדקי התאמה, בעיקר מההיבט של יכולת קוגניטיבית, שם דגש רב גם על הפן האישי והרגשי וכן – על הרצונות והחלומות של האדם.

נקודה למחשבה:
לא כל אדם אשר מוכשר בתחום מסוים (ואולי אף אוהב אותו), גם רוצה או יכול לעסוק בו כמקור פרנסה.
לדוגמא: ייתכן ואדם אוהב מאוד את חברתם של ילדים אולם, העובדה שהוא אוהב את אחיו הקטנים, את אחייניו, את ילדיו שלו או בכלל ילדים באשר הם, אינה מחייבת שירצה לעסוק בתחום של חינוך או הוראה בבתי ספר, למשל.

בתהליך אימון להכוונה תעסוקתית, בוחן המאמן, פרט ליכולות הקוגניטיביות, גם את נטיות ליבו של המתאמן, את ערכיו, את שאיפותיו ואת החוזקות שבו וביחד הם מציבים אותם אל מול מגוון תחומי עיסוק, אשר עשויים להיות רלוונטיים בעבור המתאמן.

תהליך של בחירת תחום לימוד, עיסוק ובניית קריירה, הינו משמעותי ביותר שכן, יש לו השפעה מכרעת על כל מהלך חייו של האדם, לרבות תחומים אישיים, משפחתיים וחברתיים.
על כן, יש לתת לו מקום של כבוד, לבחון מגוון אפשרויות ולוודא שמבינים את המשמעויות וההשלכות בכל בחירה, מבעוד מועד.

בין אם מדובר בהכוונה תעסוקתית לראשונה, בין אם מדובר בהחלפת תחום עיסוק במהלך השנים, מומלץ לנצל את ההזדמנות כדי לעצור לרגע, "לחשב מחדש" את כל הגורמים המשפיעים, לבחון את כל אותם ההיבטים (נטיית-לב, ערכים אישיים …), לתת דרור לשאיפות הכי כמוסות ולהפיק מתהליך הבחירה – קבלת החלטה ארוכת טווח ובעיקר – נכונה למתאמן.

צרו קשר

אימון מנהלים וקריירה

חלק ניכר מזמננו, אנו מבלים במקומות עבודה.
מקום עבודה, הינו מיקרו-קוסמוס של החברה האנושית שכן –
פרט לתכנים המקצועיים והעסקיים, מתנהלים בו סדרים חברתיים ותרבותיים, בדיוק כמו בכל מסגרת חברתית אחרת.

בכל מקום עבודה מתנהלים יחסי כוחות, בין אם גלויים (הגדרת תפקידים ומבנה היררכי ברור) ובין אם סמויים (החל מיצירת קליקות, קואליציה ותגמול, דרך ניסיון שכנוע, מיקוח ואסרטיביות ועד אפילו – כפייה והפעלת סנקציות, במקרים מסוימים).
או במילים אחרות: יחסי הכוחות במקומות עבודה, נעים על הסקאלה שבין עוצמה לתלות!

קיימים מחקרים רבים, עוד משנות השישים של המאה העשרים, העוסקים בתחומים של התנהגות ארגונית, סוציולוגיה ארגונית ופסיכולוגיה ארגונית, אשר בחנו את ההשפעות החברתיות השונות (חיוביות ושליליות) של מקומות עבודה על עובדים ומנהלים, בהקשר של מידת שביעות הרצון ותחושת השייכות.

בעשרים השנים האחרונות, לערך, נכנסו אספקטים נוספים למחקרים אלו, בעקבות התמורות הרבות שחלו בעולם התעסוקה, בעיקר בהקשר של ההתפתחויות הטכנולוגיות התדירות.
ההתפתחות הטכנולוגית, איפשרה לחברות, מצד אחד, לתת שירות טוב יותר ללקוחותיהן ואף לתת מענה במשך שעות ארוכות (לעיתים 24/7) אך מנגד – הן גם הפכו תובעניות מתמיד כלפי עובדיהם והחלו לדרוש דרישות מוגזמות כגון: עבודה מעבר לשעות המקובלות, באמצעות התחברות מהבית אל "שולחן העבודה", זמינות מלאה בטלפון הסלולארי ועוד כהנה וכהנה תביעות, שיש בהם משום חדירה אל החיים האישיים ושעות הפנאי.

למרבה האירוניה, דרישות אלו, באות לעיתים גם לצד קלות רבה על "הדק" הפיטורין, עתה – כאשר מושג הקביעות, כבר כמעט פס לו מן העולם.

בשל המורכבות הרבה הנובעת מהדינמיקה הפנים ארגונית ובשל אותן תמורות והתפתחויות בעולם העבודה המודרני, מוצאים עצמם, עובדים ומנהלים כאחד, נלחמים על קולם, מעמדם ומקומם בחברות, כאילו לא מדובר בעסק ובמקצוענות אלא בג'ונגל סואן, בו רק החזקים שורדים.

היות ומקום עבודה, אמור לספק פרנסה ראויה לצד מידה סבירה של הנאה ושביעות רצון, אל לנו לתת למושגים כגון "הישרדות", להפוך לחלק מחיי היום יום שלנו במקומות העבודה.
על כן, כדי להחזיר את השפיות להתנהלות חיינו וכדי לאפשר לעצמכם להתנהל במקצוענות ולעבוד ללא הפרעות ורעשים מיותרים, אני מציעה לכם תהליך אימון אישי ממוקד, אשר משלב (לצד השיטה הקוגניטיבית-התנהגותית), תהליך למידה והטמעה של ויסות רגשות בשילוב עם אלמנטים מתוך תורת ה- "מיינדפולנס"
(Mindfulness = קשיבות).
על פי תורה זו, אקנה לכם כלים, אשר יאפשרו לכם לחיות "כאן ועכשיו", לתת תשומת לב לקורה סביבכם, לגרום לכם להיות עירניים ומודעים ובכך – להצליח להטמיע בכם שקט נפשי, רוגע ושליטה בחייכם.

צרו קשר