ניהול תקציב

חסכון פנסיוני
נובמבר 27, 2018
כלי ניהול ומידע
נובמבר 29, 2018

תקציב, הינו סך כל המשאבים העומדים לרשותו של גורם מסויים: אדם יחיד, משפחה, ארגון, חברה וכו'. ניהול תקציב, הינו כלי אשר מטרתו – תכנון סך כל ההכנסות וההוצאות, לצורך התנהלות כלכלית נבונה.

התנהלות כלכלית, יכולה להיות בעלת מאפיינים מסוג אחד, כאשר מדובר בחיי היום יום השוטפים ויכולה להיות בעלת מאפיינים מסוג אחר, כאשר מדובר בתקופה מסויימת (חופשות, חגים וכד') או אירוע / פרוייקט מסויים (שמחות משפחתיות, רכישת דירה / רכב וכד').
בכל מקרה, התנהלות כלכלית נבונה, הינה לעולם, כזו אשר מאזנת בין סך ההכנסות לסך ההוצאות, כאשר המטרות הן שתיים:

  1. לא להיכנס לחריגה (משיכת יתר / אוברדראפט), מה שהופך ל"כדור שלג" בשל הריביות הגבוהות שמשלמים בגינה.
  2. לחסוך סכום כסף כלשהוא (בהתאם ליכולת) כדי לסייע הן במצב של "יום סגריר" והן לצורך מימוש חלומות.

קיימים לא מעט עקרונות, לניהול נבון של תקציב, מרביתם – נכונים ובעלי הצלחה מוכחת.
עם זאת, חשוב להבין, כי התנהלות כלכלית (באשר היא), מבוססת גם על חינוך, ערכים ו- הרגלים. כלומר: ככל שתקדימו לסגל לעצמכם הרגלים כלכליים נבונים (כבר מגיל הילדות, אגב, כאשר מתחילים לקבל דמי כיס ומתנות חגים וימי הולדת), כך תהפכו לבוגרים אחראיים בעלי יכולת עצמאות כלכלית, אשר מסוגלים להתמודד עם שינויים כלכליים, הוצאות גדולות ועם ניהול הלוואות גדולות וממושכות (מימון לימודים, רכישת רכב, רכישת דירה ועוד).

כדי להצליח להתנהל נכון ולדאוג לרווחה כלכלית, יש להיות מוכן להשקיע מעט זמן, להתאזר בסבלנות וכן – להכיר ולהפנים את ההבדלים בין צרכים, רצונות ו- יכולות.

כלומר: התנהלות כלכלית נבונה, אשר מובילה לעצמאות כלכלית ולחיי רווחה, מושתתת על שילוב ושכלול שתי יכולות אנושיות (ברות למידה):

  1. יכולת שכלית = ידע והבנה.
  2. יכולת רגשית = איפוק, תכנון ותרגול.

 

מה אני מציעה לכם?

אני מציעה לכם תהליך של הבראה כלכלית, המשלב ייעוץ פיננסי מקצועי עם אימון התנהגותי.
התהליך הינו עמוק ומשמעותי ובאמת ובתמים, מבלי להגזים, אני יכולה לכנותו: "משנה חיים". החיים נראים אחרת כאשר הם בנויים על תכנון ושליטה ולא על תחושת מחנק – כאשר בקושי מצליחים "לסגור את החודש".
ההבדל הוא בעצם בין "ממש לחיות" לבין "רק להתקיים"!

תהליך ההבראה הכלכלית, בנוי מארבעה שלבים:

השלב הראשון – מודעות
נמפה ונלמד את ההתנהלות הכלכלית שלכם, באמצעות מיפוי סך ההכנסות וההוצאות, על פני שנה קלאנדרית מלאה.
מיפו זה קריטי, לצורך זיהוי מגמות חוזרות / תקופתיות בניהול משק הבית (בין אם מדובר ביחיד, בין אם במשפחה).

תידהמו לגלות, עד כמה אנשים כלל אינם מודעים להוצאות שלהם (יש המודעים לחלקן ויש כאלו שיש להם ניחוש קלוש ביותר, אשר לעולם – אינו מתקרב להיקף ההוצאות האמיתי).

השלב השני – שינויים טכניים

אבחן את סך התזרים שלכם ואת מצב חשבון הבנק שלכם ועל סמך הממצאים, אמליץ על ביצוע שינויים נדרשים. השינויים יכולים להיות אחד או יותר מהדוגמאות הבאות:
סגירת משיכת יתר באמצעות לקיחת הלוואה, הורדת מסגרת אשראי, איחוד הלוואות, סגירת הלוואה באמצעות חסכון, מחזור משכנתא ועוד.

השלב השלישי – טיפים אישיים

אבחן אם יש מקום לבקשות כגון: החזרי מס, החזרים של ביטוחי בריאות פרטיים, שינוי תיק ביטוחים פנסיוניים. כמו כן, אלמד אתכם שיטות התנהלות שוטפת נבונה, בכל הקשור להרגלי הצריכה האישיים שלכם.

השלב הרביעי – שינויים התנהגותיים

על בסיס הסדר החדש ויישור הקו שעשינו עם משיכת היתר, מסגרת האשראי וייעול מצב הלוואות משכנתא ואחרות, נגדיר צעדים חדשים (עקרונות וכלי יישום נוחים), באשר להתנהלות כלכלית נבונה, על פיהם תתנהלו מעתה ואילך.

זיכרו; המעבר מ- "רק שורדים" ל- "ממש חיים", אפשרי!

צרו קשר